Landbouwshow Opmeer familiedag

Op maandag 7 augustus wordt voor de 108e keer de Landbouwshow Opmeer gehouden. Het agrarische evenement waar jaarlijks vele duizenden bezoekers op afkomen in recreatiepark De Weijver in Opmeer. De eerste maandag van augustus is een begrip in West-Friesland.

De Landbouwshow in Opmeer is het grootste agrarische evenement van Noord-Holland. Een dag met voor ieder wat wils. Een vakbeurs voor agrarische bedrijven gecombineerd met vele andere activiteiten voor alle leeftijden. Vanzelfsprekend zijn er veel dieren, waarvan er veel benaderd en aangeraakt kunnen worden, met grote en kleine machines op de beurs, alles voor paarden en de paardensport, cultuur en nog heel veel meer.

Show en spektakel in de Ring

Ook dit jaar valt er in de ring weer meer dan voldoende te beleven. Spektakel met acrobaten op het paard ‘The Future Guys’, met als tegenhanger een dressuurshow van Team Cindy Feld. Een indrukwekkende vuurshow, een paardenshow van Stal Warnaar en de machine noviteitenparade zijn ook te bewonderen. Daarnaast zijn er de wedstrijden met springende en aangespannen paarden in verschillende rubrieken met Hackney’s, tuigpaarden en Friezen, met als hoogtepunten het NK voor éénspannen Friezen en voor tweespannen tuigpaarden.

Beleving op het terrein

De Landbouwshow Opmeer is echt een dagje uit voor het hele gezin. Op ons 10 hectare grote terrein is van alles te beleven. Behalve de demonstraties en keuringen van allerlei koeien-, schapen- en geitenrassen, zijn er tal van activiteiten. Zo kunnen kinderen kennismaken met kleindieren als konijntjes, cavia’s en kippen in de knuffelhoek, of een (bijna) echte dinosaurus ontmoeten. Misschien is een rondje lopen langs de veekeuring wel net zo mooi, leerzaam en spannend. Verder mogen de kinderen springen op de springkussens of klimmen op de klimwand, een rondje ponyrijden, knutselen, spelen met enorme bergen lego en nog veel meer. Die dag mag de jeugd ook nog gratis zwemmen in het zwembad naast het evenemententerrein.

Ontmoet een winnaar van een olympische medaille

Als kers op de taart is er de mogelijkheid tot een ‘meet and greet’ met een echte winnaar van een olympische medaille. Paralympiër Geert Schipper, met zilveren medaille uit Rio, is halverwege de dag beschikbaar voor een ontmoeting en een fotomoment met iedereen die dat graag wil.

Provincie Noord-Holland presenteert ook dit jaar weer het Proefplein waar GreenPort NHN samen met Noord-Hollandse ondernemers streekproducten gaan promoten en u kunt bekijken hoe groente geteeld wordt op water.

Verder komen de springende konijnen weer en laat de kynologenclub zien hoeveel plezier eigenaar en hond aan elkaar beleven. In de hal staat de vogelkooi van VOVOS en stelt museumboerderij de Anloup weer een prachtige expositie samen; thema “De bakkerij met brood-, speculaas-, marsepein- en chocoladevormen”. De uitgebreide beurs toont ook dit jaar weer veel diversiteit van bedrijven die gelieerd zijn aan landbouw en paardensport.

Kortom: Er is teveel om op te noemen. Wij nodigen u allen uit om dit feest in OPMEER met ons te vieren: proef, bekijk en beleef het platteland van dichtbij!

Hier kunt u vooraf uw toegangskaarten kopen.

Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door onze hoofsponsors Greenport Noord-Holland, Rabobank en Provincie Noord-Holland.

De foto is van Nancy Holderbeke