Geert Schipper opent Landbouwshow Opmeer 2017

Landbouwshow Opmeer wordt op maandag 7 augustus 2017 officieel geopend door niemand minder dan Geert Schipper. Geert is een sporter met een beperking en won vorig jaar op de paralympische spelen in Rio de Janeiro een zilveren medaille op het onderdeel triatlon. Een wereldtopper dus, en dat in Opmeer. Een ongeluk met een deltavlieger bezorgde hem een dwarslaesie, maar sporten zit hem in het bloed en hij ging handbiken. Hij werd gevraagd eens mee te doen met een wedstrijd triatlon (zwemmen, handbiken, rolstoelrace) en tot zijn verbazing won hij dit. Van het een komt het ander en zo belandde hij in Rio, met een zilveren plak als resultaat.

Sport is leven
Als sporter met een beperking wilde Geert meer. Hij wilde andere sporters helpen, begeleiden en motiveren om met hun eigen beperkingen de handschoen op te pakken. Hij heeft skiërs begeleid en speelde zelf sledgehockey, dat is ijshockey op een prikslee, begeleid WK sporters en organiseert uitjes naar plekken waar gehandicapten moeilijk heen kunnen, zoals waveboarden op het strand. Dit alles doet hij met zijn stichting ‘Sport is leven’, waarmee hij na zijn actieve sportcarrière nog jaren aan de slag kan.

Agrarische achtergrond
Geert is boerenzoon en had in zijn jeugd zeker ambities om het melkveebedrijf van zijn vader over te nemen. Economisch gezien werd deze bedrijfsovername echter een moeilijk verhaal, zodat hij zich wijdde aan een carrière in de bouw. Hij vertelt ons vereert te zijn om de officiële opening van Landbouwshow Opmeer 2017 te mogen doen. Voor het bestuur van de landbouwshow is het een unieke kans om een dorpsgenoot met deze staat van dienst en een agrarische achtergrond te mogen verwelkomen. Een win-win situatie dus, met als kers op de taart een ‘meet and greet’ mogelijkheid met Geert Schipper, inclusief zilveren medaille, voor alle bezoekers.

Meer informatie op http://sportisleven.nl/ en Info@sportisleven.nl