Stedelijk Museum met Koe-kast op Landbouwshow Opmeer

Het Stedelijk Museum in Alkmaar heeft deze zomer de fototentoonstelling van Hans van der Meer. De tentoonstelling heeft de naam ‘De koe – Het grazen voorbij’ meegekregen en met de foto’s probeert de fotograaf vragen te stellen vanuit het perspectief van de koe. Hans van der Meer heeft altijd een bijzondere interesse gehad voor de koe en vindt dat hij zelf kijkt als boer en als burger. De tentoonstelling is voor alle mensen die een mening hebben over de koe.
Christel van Schagen komt namens het Stedelijk Museum met een ‘Koe-Kast’ naar de Landbouwshow in Opmeer. Deze Koe-Kast is vergelijkbaar met de kast in het televisieprogramma ‘Man bijt hond’. In de kast krijg je een video voorgeschoteld over de koe. Na de video heb je mogelijkheid om op een rode knop te drukken en zo op camera je mening te geven.
Christel van Schagen benadrukt dat ze niemand willen aanvallen, maar juist de verschillende meningen willen laten zien. Het is de bedoeling om mensen uit te dagen om na te denken over de koe in Nederland, wat deze betekend en hoe we er mee om zouden moeten gaan.