Op maandag 6 augustus vindt de jaarlijkse Landbouwtentoonstelling in Opmeer plaats. Net als voorgaande jaren worden er ruim tienduizend bezoekers verwacht.
De Landbouwshow in Opmeer is het grootste agrarische evenement van Noord-Holland. Een dag met heel veel dieren, spektakel en gezelligheid. Kortom, een feest voor iedereen, van jong tot oud.
Dat geldt natuurlijk ook voor kinderen met autisme, ADHD, HSP e.d. Ouders van kinderen met een dergelijke aandoening blijven echter doorgaans weg van dergelijke drukbezochte evenementen omdat dat gepaard gaat met veel te veel prikkels voor hun kind. Dat deze kinderen niet óók van zo’n heerlijke dag kunnen genieten, vindt Helene Zack, eigenaar van Praktijk Ruggespraak uit Blokker (www.praktijkruggespraak.nl), onverteerbaar. Zack heeft daar echter wat op gevonden; een chillplek voor deze kinderen! Zij initieert deze chillplek nu voor het tweede jaar. Vorig jaar kreeg zij enorm veel positieve reacties en dat is de reden dat Zack heeft besloten met haar chillplek op herhaling te gaan. Tijdens de Landbouwdag zijn Helene Zack en haar chillplek van 9.00 tot 17.00 uur te vinden in natuurspeeltuin de Weijver, te bereiken via het Kerkepad in Hoogwoud, grenzend aan het evenemententerrein.
Helene Zack: “Stel je voor dat er continu een kakafonie aan geluid, groot spectrum aan kleuren, voortdurende bewegingen, veelheid aan geuren via je zintuigen je hersenpan binnenkomen en jouw hersenen werken zonder de gebruikelijke ”filters”. Dan wordt het één grote chaos in je hoofd. Dat is wat kinderen met autisme of hoge sensitiviteit in het dagelijkse leven overkomt.”
De chillplek wordt uitgerust met schermen en zit-/hangmaterialen. De kinderen kunnen desgewenst gebruik maken van de aanwezige spelmaterialen, noise reduction koptelefoons, een luisterboek luisteren, zich bezighouden met het aanwezige ‘friemel-materiaal’ of gewoon even lekker ‘chillen’.
Mocht u Helene’s initiatief willen ondersteunen met geld en/of goederen, dan is dat vanzelfsprekend enorm welkom! U kunt daartoe contact opnemen met Helene Zack via 06–46216894 of h.zack@praktijkruggespraak.nl.