Op maandag 1 augustus 2022 wordt Landbouwshow Opmeer voor de 111e keer gehouden. Het dagprogramma is inmiddels bekend en er staat het nodige spektakel op het programma met als tegenhanger een prachtige dressuurshow met meerdere Friese paarden.

Het spektakel bestaat dit jaar uit een heuse ponyrace en het NK Horseboarding. Bij horseboarding wordt de deelnemer op een groot skateboard met hoge snelheid voortgetrokken door een paard met een ruiter. Een echte belevenis om dit mee te maken. Vanzelfsprekend komen er ook weer de nodige provinciale en landelijke kampioenschappen bij de diverse tuigpaardrubrieken voorbij. Een programma dat voor iedere liefhebber wel iets biedt.

Nieuw dit jaar is de veranderde terreinindeling. De rundveekeuringen keren terug op het hoofdterrein en ring 2 is vervallen. Dat levert volgens het bestuur een compactere en dynamischere omgeving op wat de beleving op het terrein ten goede komt. Zoals altijd is er van alles te zien en te beleven op de Landbouwshow. Het blijft een echte familiedag die voor alle leeftijden wel iets te bieden heeft. Kom kijken, ruiken en voelen en blijf je verwonderen op de eerste maandag van augustus in Opmeer en geniet van alle dieren, shows, de stands en alle andere activiteiten op het terrein.