Donderdagmiddag 31 maart 2022 zetten de voorzitter van Landbouwshow Opmeer Wim Staal en Bob van der Hout, directeur van Rabobank Food & Agri kring Noord-Holland Noord, hun handtekening onder een 3-jarige verbintenis die de Rabobank voor die periode wederom hoofdsponsor maakt van de Landbouwshow.

Van der Hout is enthousiast en stelt dat het raar zou zijn wanneer de Rabobank geen sponsor zou zijn van een evenement als Landbouwshow Opmeer. Hij verwijst naar de agrarische achtergrond van de bank en daarbij een stukje wederkerigheid. “We vragen ons altijd af wat we voor elkaar kunnen betekenen.” Dat betekent volgens Bob van der Hout naast een financiële bijdrage, kijkende naar het doel, wat de bank kan terugbrengen naar de omgeving. Hij noemt dat een soort coöperatief dividend voor de gemeenschap.

De Rabobank is volgens bestuurslid Jakko Bregman al vanaf de eerste Landbouwshow betrokken bij het evenement. Dat betekent dat de bank inmiddels 110 edities heeft ondersteunt. Bob van der Hout kijkt uit naar 1 augustus 2022, wanneer editie 111 gehouden wordt. “Het is een prachtig evenement waar ik heel graag aanwezig ben.”

Foto: Nancy Holderbeke