De organisatie van Landbouwshow Opmeer is trots op Jos Smook en Theo Slijkerman, respectievelijk vrijwilliger en oud-bestuurder van het evenement. Jos Smook uit Hoogwoud werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau en Theo Slijkerman mag zich nu zelfs Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Jos Smook is onderscheiden vanwege diens inzet als bestuurder en vrijwilliger voor de vogelvereniging VoVos. Ook heeft hij zich ingespannen voor de renovatie van de plaatselijke eendenvijver. Smook is tevens een bekend gezicht bij de organisatie van de Landbouwshow en bij voetbalclub Grasshoppers verricht hij al jaren hand en spandiensten.

De hoogste onderscheiding in de gemeente Opmeer werd maandag uitgereikt aan Theo Slijkerman. Hij zette zich sinds de jaren ’90 actief in als bestuurslid voor de Landbouwshow en heeft zich ingespannen voor een grootse viering van de 100e editie in 2009. Hij was vrijwilliger voor hulporganisatie PUM die ontwikkelingswerk doet op het gebied van zuivel. Hij is actief als bestuurslid voor stichting Kaasmarkt, Zuivelarchief en Hollands Kaasmuseum en hij begeleidt vluchtelingen en helpt hen bij het integreren in de lokale gemeenschap.