Holland Jersey op de Landbouwshow 2017

Holstein Friesian is op de Landbouwshow al jaren het meest toonaangevende rundvee ras die aanwezig is op de eerste maandag van augustus in Opmeer. Toch doen in de praktijk andere melkveerassen steeds vaker van zich spreken. Een van deze rassen is de Jersey, een naar verhouding kleine maar authentieke en sterke koe, die een voordeel heeft t.o.v. de Holsteiners als het om mestwetgeving gaat. Een kleinere koe, betekent natuurlijk minder mest, en niet onbelangrijk, deze Jerseys lopen de hele zomer buiten in het weiland.

Dikke melk
Zuivelbedrijf Holland Jersey melkt op verschillende bedrijven hun Jerseys, die bekend staan om hun zogeheten ‘dikke melk’. Melk met een duidelijk hoger vet en eiwit percentage dan de gemiddelde Nederlandse koe. En dat kun je proeven vinden ze bij Holland Jersey. Ze halen namelijk niets uit hun volle melk en yoghurt. Er wordt enkel een pasteurisatie uitgevoerd. Het bedrijf noemt het dan ook de volste melk van Nederland.

Speciaal
De mensen achter Holland Jersey willen een ander product leveren dan de meeste zuivelfabrieken nu doen. Ze willen het ‘speciaalbiertje in het zuivelschap’ zijn. Eerlijke zuivel aanbieden in de vorm van melk, yoghurt en kaas. U kunt het op 7 augustus allemaal beleven en u kunt de producten proeven en kopen.. Holland Jersey is aanwezig met hun stand op de Landbouwshow met een echte Jerseykoe met schattig kalfje.

De producten van Holland Jersey zijn te koop bij de meeste Albert Heyn vestigingen.

hollandjersey.com