Op maandag 5 augustus wordt voor de 110e keer de Landbouwshow Opmeer gehouden. Het agrarische evenement waar jaarlijks vele duizenden bezoekers op afkomen op evenemententerrein De Weyver in Opmeer. De eerste maandag van augustus is al die jaren een begrip in West-Friesland. Dit jaar is de Landbouwshow opgenomen in de lijst van Immaterieel erfgoed.

De Landbouwshow in Opmeer is het grootste agrarische evenement van Noord-Holland. In al de jaren dat dit evenement georganiseerd wordt is het verworden tot een dag waar professionals en publiek elkaar ontmoeten. Agrariërs tonen hier het beste vee en producten aan hun collega’s, terwijl het toegestroomde publiek ziet waar Agrarisch Noord-Holland zich mee bezig houdt. U vindt op de Landbouwshow alle aspecten van het platteland in beeld, geur en gevoel.

Theo Hanzon en Horseboarding

De editie van 2019 heeft voor de paardenliefhebber naast alle paardensport 2 mooie shows. Theo Hanzon geeft een clinic over het opleiden van paarden en sluit af met een kür op muziek. Hanzon is een gevestigde naam in de wereld van de paardendressuur. Hij heeft een dressuurstal in het Brabantse Haaren.
Het Horseboarding Showteam gaat er een waar spektakel van maken. Met snelheden van ruim 40 km/u worden acrobaten door paarden getrokken op zogenaamde landboards, dat zijn grote skateboards op wielen. Zij zullen de nodige capriolen uithalen op hun landboards. Ze noemen horseboarding zelf een ‘tikkie extreme sport’.

Overal op het terrein is iets te beleven

De Landbouwshow Opmeer is echt een dagje uit voor het hele gezin. Op ons 10 hectare grote terrein is van alles te beleven. Behalve de demonstraties en keuringen van allerlei koeien-, schapen- en geitenrassen, zijn er tal van activiteiten. Zo kunnen kinderen kennismaken met kleindieren als konijntjes, cavia’s en kippen in de knuffelhoek. Misschien is een rondje lopen langs de veekeuring wel net zo mooi, leerzaam en spannend. Verder mogen de kinderen springen op de springkussens of klimmen op de klimwand, een rondje ponyrijden, knutselen, spelen met enorme bergen lego en nog veel meer. Die dag mag de jeugd ook nog gratis zwemmen in het zwembad naast het evenemententerrein.

Roofvogels en reptielen

Op het terrein kunt u kennismaken met de rootvogels van Mart Schrieken. Hij verzorgt tevens een show in ring 2. Mart Schrieken besteedt veel aandacht aan roofvogels die ook in Nederland voorkomen, de zogeheten inheemse soorten. Denk daarbij aan vogels als de torenvalk, slechtvalk, oehoe, kerkuil, buizerd en havik.

Ferry Torrez komt met zijn reptielen naar Opmeer. Hij toont meterslange slangen en een grote alligator aan het publiek. Daarbij heeft hij diverse andere soorten reptielen bij zich en een aantal vogelspinnen. U kunt het allemaal van dichtbij bekijken.

Provincie Noord-Holland presenteert ook dit jaar weer het Proefplein waar GreenPort NHN samen met Noord-Hollandse ondernemers streekproducten gaat promoten.Op het terrein kunt u tevens de grappige ganzenparade tegenkomen.

Verder kunt u cultuur snuiven en laat de kynologenclub zien hoeveel plezier eigenaar en hond aan elkaar beleven. In de hal staat de vogelkooi van VOVOS en stelt museumboerderij de Anloup weer een prachtige expositie samen; thema “Hoeden voor dames en heren”. De uitgebreide beurs toont ook dit jaar weer veel diversiteit van bedrijven die gelieerd zijn aan landbouw, platteland en paardensport.

Kortom: Er is teveel om op te noemen. Wij nodigen u allen van harte uit om dit feest in OPMEER met ons te vieren: proef, bekijk en beleef het platteland van dichtbij!

Hier kunt u ook vooraf uw toegangskaarten kopen.


Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door onze hoofsponsors Rabobank, Greenport Noord-Holland en Provincie Noord-Holland.