In de nacht van 8 februari 2021 is burgemeester Gertjan Nijpels plotseling overleden. Hij was burgemeester van de gemeente Opmeer en tevens ere voorzitter van Landbouwshow Opmeer. Gertjan Nijpels was aanjager van alles wat zijn gemeente in de belangstelling kon plaatsen. Zo was hij ook een uitstekend ambassadeur van de jaarlijkse Landbouwshow. Hij was niet alleen promotor maar zag de Landbouwshow als een hele goede plek om regionale, provinciale en landelijke politici op een informele manier samen te brengen om zo elkaar eens rustig te kunnen ontmoeten en in gesprek te gaan. Wanneer hij nodig was voor een officieel gedeelte rondom de Landbouwshow of voor een stukje promotie kon het bestuur altijd op hem rekenen.

Nijpels was bezig aan zijn laatste maanden als burgemeester van Opmeer. Het bestuur van Landbouwshow Opmeer had zijn ere voorzitter een mooi afscheid gegund deze zomer, maar het lot besliste anders. Gertjan Nijpels is van grote waarde geweest voor de Landbouwshow en het bestuur is dankbaar voor zijn inzet door de jaren heen en zal zijn jaarlijkse inbreng missen.

Het bestuur wenst zijn vrouw, kinderen, familie en vrienden alle sterkte toe in deze harde tijden en zal Gertjan Nijpels altijd herinneren om zijn inbreng als motivator, sfeermaker en om alle mooie momenten die hij toevoegde aan zijn geliefde evenement.

Foto: Herman Siepe