Na een jaar afwezigheid zijn de springende paarden weer terug. De organisatie van Landbouwshow Opmeer heeft dit jaar 4 maal 20 minuten ingeruimd voor enkele mooie wedstrijden, wetend dat dit bij het publiek in de smaak zal vallen. Maandag 7 augustus a.s. kunnen de liefhebbers weer van deze prachtige sport genieten.

Er worden manches gereden in de klasse Z en ZZ op een door professionals aangelegd parcours. Dit zijn classificaties die door de beste ruiters gesprongen worden. De Z staat voor zwaar, hier zijn de hindernissen 1,30 m hoog. ZZ: De ZZ staat voor zeer zwaar, hier zijn de hindernissen 1,35m hoog.

Bijna vanzelfsprekend is ook het fenomeen ‘win or lose’ weer terug. Een spannend onderdeel dat het altijd goed doet bij het publiek. Een wedstrijd waar de combinatie 8 hindernissen voorgeschoteld krijgt. Iedere goed genomen hindernis levert een bedrag in euro’s op. Echter, op het moment dat er een fout gemaakt wordt zijn alle gewonnen euro’s weer verloren. De ruiter heeft het recht om na een aantal goede sprongen de strijd te staken en het tot dan toe gewonnen geld te innen.