Op maandag 1 augustus wordt voor de 107e keer de Landbouwshow Opmeer gehouden. Dan bezoeken ruim tienduizend agrarische professionals en liefhebbers van het landleven recreatiepark De Weijver in Opmeer. De eerste maandag van augustus is een begrip in West-Friesland.

De Landbouwshow in Opmeer is het grootste agrarische evenement van Noord-Holland. Uiteraard zijn alle topdieren onder de Noord-Hollandse runderen, schapen en geiten aanwezig. Ook is deze dag, met maar liefst 3 Nederlandse en 1 regionaal kampioenschap, een belangrijk evenement in de nationale paardensportwereld. Spannend is de nieuwe Win or Lose klasse L. Maar dat is nog lang niet alles, want de Landbouwshow is een feest voor iedereen, van jong tot oud.

Beleving in de Ring

Opmeer zou Opmeer niet zijn zonder unieke shows. Een team van de politie-hondenvereniging Elvado zal een “bijtende” show met politiehonden presenteren, het Travolta Showteam uit Tsjechië geeft een spectaculaire acrobatische show vanaf een rijdende Trabant. Het Rabotalenten Team zal een boeiende dressuurshow geven en er is een spannende roofvogeldemonstratie door “Hunters of the sky”.

Beleving op het terrein

De Landbouwshow Opmeer is echt een dagje uit voor het hele gezin. Op ons 10 hectare grote terrein is van alles te beleven. Veel kinderen van nu weten niet eens meer hoe dat ruikt, klinkt en aanvoelt, een stal met levende dieren. Op de Landbouwshow kun je dat gemis weer inhalen. Behalve de demonstratie en keuringen van allerlei koeien-, schapen- en geitenrassen, zijn er tal van activiteiten. Zo kunnen kinderen kennismaken met kleindieren als konijntjes, cavia’s of kippen en reptielen in de knuffelhoek. Misschien is een rondje lopen langs de veekeuring wel net zo mooi, leerzaam en spannend. Verder mogen de kinderen springen op de springkussens of op de bungee trampoline, een rondje ponyrijden, knutselen, spelen met bergen lego en nog veel meer. Die dag mag de jeugd ook gratis zwemmen in het zwembad naast het expositieterrein

Nieuw is dit jaar het Provincie Noord-Holland Proefplein waar GreenPort NHN samen met Noord-Hollandse ondernemers streekproducten gaan promoten.

Verder laat de kynologenclub weer zien hoeveel plezier eigenaar en hond aan elkaar beleven. In de hal staat de vogelkooi van VOVOS en stelt museumboerderij de Anloup weer een prachtige expositie samen; thema “School prenten ter lering en vermaak”.

Op de landbouwbeurs staan veel bedrijven en organisaties die verbonden zijn aan de agrarische sector en paardenhouderij. Hier kunt u alles te weten komen over de producten die zij leveren.

Kortom: Wij nodigen u allen uit om dit feest in OPMEER met ons te vieren: proef, bekijk en beleef het platteland van dichtbij!