René Steltenpool uit Obdam is een trouwe deelnemer van Landbouwshow Opmeer. Steltenpool won laatst een mooie prijs. Reden genoeg voor het bestuur van Landbouwshow Opmeer om even langs te gaan met een bloemetje om hem te feliciteren.

In september 2023 werd René Steltenpool met zijn dikbil pink genaamd Peach 2, algemeen kampioen van Nederland tijdens de keuring in Hoornaar. Het dier won eerst in de eigen categorie van 6 tot 12 maanden en vervolgens dus de hoofdprijs.

Beoordeling
De jury in Hoornaar gaf de volgende beoordeling over Peach 2: „Het dier heeft veel finesse in het beenwerk en een prachtige bespiering die ze ook toonde in de achterhand.” René Steltenpool is vanzelfsprekend trots op zijn prijswinnaar en legt tijdens het bezoek van bestuurslid Theo de Jong nauwkeurig uit waar allemaal op gelet wordt tijdens een keuring.

Keuringen
Het bezoeken en meedoen aan keuringen is een liefhebberij van Steltenpool, en hij wint op z’n tijd een prijs met zijn ingezonden dieren. Maar de liefde voor keuringen kent letterlijk zijn grenzen. „Keuringen beneden de grote rivieren doe ik niet aan mee. Dat is me net te ver.”