Een Landbouwshow kan niet bestaan zonder vrijwilligers, sponsors en alle mensen en bedrijven die op de achtergrond hun taken uitvoeren. Het evenement heeft bijvoorbeeld ook ruimte nodig om de duizenden auto’s die het evenement aandoen een parkeerplek te geven. Al jarenlang kan dat parkeren onder andere op het land van Kaasboerderij Berkhout uit Hoogwoud.

De familie Berkhout vierde onlangs dat ze 50 jaar geleden begonnen met kaasmaken op hun boerderij. In het begin werd er alleen van de eigen koeien kaas gemaakt, maar inmiddels verwerkt het bedrijf jaarlijks enkele miljoenen liters waarvan ze diverse soorten kaas maken en dat ook in verschillende maten en deze kaas ook verkopen in hun boerderijwinkel.

Reden voor het bestuur van Landbouwshow Opmeer om even een bloemetje langs te brengen als waardering voor hun ondernemerschap en een extra bedankje voor het beschikbaar stellen van een perceel land om te parkeren op de eerste maandag van augustus. Bestuurslid Joeri Hulleman overhandigde de bloemen welke in dank aanvaart werden door Ted Berkhout. Berkhout vertelde dat meewerken met dit evenement niet ter discussie staat bij de familie. „We vinden dit zo’n belangrijk evenement dat we vinden dat we hier wel aan mee moeten werken.”