De geplande Landbouwshow op maandag 3 augustus 2020 gaat definitief niet door. Het bestuur ziet teveel onzekerheden door de huidige corona-crisis. Leveranciers willen nu al weten wat er geleverd moet worden, terwijl die beslissingen door de huidige crisis nog niet genomen kunnen worden. Daarnaast is er gekeken naar het belang en de situatie van de vele sponsors. Voorzitter Wim Staal: “Zonder sponsors kun je een dergelijk evenement niet organiseren. Het bedrijfsleven staat hier en daar flink onder druk, dus willen en kunnen we de bedrijven die ons normaal gesproken ondersteunen nu niet vragen om een financiële bijdrage te leveren.”

Er zitten meer haken en ogen aan deze ingrijpende beslissing. April is de maand dat het organiseren van het evenement op gang komt, met de daarbij behorende uitgaven. Uitgaven die gezien de huidige situatie niet verantwoord zijn. Niemand weet immers hoe lang de crisis gaat duren. Daarbij verdienen leveranciers, sponsors, standhouders, vrijwilligers en deelnemers duidelijkheid. Veel van de leveranciers van de Landbouwshow werken met een planning ver vooruit en deelnemers trainen langdurig om zo goed mogelijk voor de dag te komen tijdens de Landbouwshow.

Het bestuur van Landbouwshow Opmeer vindt het vooral heel jammer dat dit prachtige evenement dit jaar niet door kan gaan. De bestuursleden zijn van mening dat een vlekkeloze voorbereiding onder druk komt te staan en willen geen concessies doen aan de huidige vorm van Landbouwshow Opmeer. Het bestuur is zich er van bewust dat dit voor iedereen die op welke manier dan ook betrokken is bij de Landbouwshow een ingrijpend besluit is, maar heeft het besluit genomen op basis van genoemde feiten. Het risico is op dit moment eenvoudigweg te groot. De blik gaat nu richting volgend jaar, wanneer op maandag 2 augustus 2021 de 111e Landbouwshow Opmeer gehouden wordt.