Erik Groot komt met zijn hond Roy een demonstratie schapendrijven verzorgen op Landbouwshow Opmeer

Vorig jaar organiseerde hij het WK Schapendrijven. Dit jaar staat hij met zijn in Wales gefokte hond Persely Roy in ring 1 bij de Landbouwshow in Opmeer. Erik Groot draait al de nodige jaren mee in de wereldtop van het schapendrijven en is dus in staat om een prachtige demonstratie te geven waarbij hij uitleg geeft van het hele trainingstraject. Van de start van de training tot aan de perfectie.
Schapendrijven is volgens Erik Groot een spel tussen het instinct van de Border Collie en het menselijk verstand. Het samenwerken tegen de weerstand van de schapen, en wanneer dat lukt is dat prachtig. De hond is dan een soort verlengstuk van je gedachten op afstand. Het mooie van het werken met een hond is dat hij nooit klaagt en altijd 100 % voor je klaar staat.
Erik Groot heeft een indrukwekkende erelijst. Hij kwam 6 keer op het Europees Kampioenschap uit voor Nederland, hij was 5 keer Nederlands kampioen in verschillende onderdelen, hij heeft 2 keer met de Wereldkampioenschappen meegedaan, waar hij 1x tijdens een run de maximale score haalde. Dat is tot nu toe nooit geëvenaard en daar is hij trots op. Erik belooft een fantastische demonstratie waar de energie vanaf druipen zal.