Maandag 1 augustus komt Esther Liano met een delegatie van een top dressuurteam naar de Landbouwshow in Opmeer. Ze komen met een aantal Friese paarden om te laten zien dat het Friese paard in staat is tot aan het hoogste niveau in de dressuur, de Grand Prix, mee te kunnen doen. Aan de hand van de combinaties en middels uitleg geeft ze een kijkje in de keuken welke weg er bewandeld moet worden om dit te kunnen bereiken.

De deelnemende combinaties zijn
Saskia van der Wel met Stal Liano’s Thijs
Kim Pernilla Alta met Le Noir Birkemose
Britt Muis met It’s Britt’s Hebbe
Esther Liano met Stal Liano’s Doede

Voor de invulling van een carrousel met Friese paarden heeft Liano haar goede collega Monique Moonen gevraagd. Moonen is Commandante van Friezencarrouselgroep Phaidra. Zij komen met een 12 tal Friese paarden. Allen afkomstig uit het zuiden des lands. Met hun kleurige jurken welke zij zelf maken en de vele paarden, maakt deze showgroep er altijd een prachtig schouwspel van. Phaidra bestaat inmiddels al 19 jaar en zij verzorgden vele shows op diverse evenementen.

Op deze wijze wil Esther Liano het Friese paard in haar volle glorie laten zien. Als showpaard maar ook als dressuurpaard. Het Friese paard, een stoer, trots en fier ras die overal waar zij verschijnt de harten van het publiek sneller doet kloppen.