Op maandag 5 augustus a.s. vindt de jaarlijkse Landbouwtentoonstelling in Opmeer plaats. Ook dit jaar worden er weer ruim tienduizend bezoekers verwacht.
De Landbouwshow in Opmeer is het grootste agrarische evenement van Noord-Holland. Een dag met heel veel dieren, spektakel en gezelligheid. Kortom, een feest voor iedereen, van jong tot oud.
Dat geldt natuurlijk ook voor kinderen met autisme, ADHD, HSP e.d. Ouders van kinderen met een dergelijke aandoening blijven echter doorgaans weg van dergelijke drukbezochte evenementen omdat dat gepaard gaat met veel te veel prikkels voor hun kind.
Dat deze kinderen daardoor niet van zo’n heerlijke dag kunnen genieten, vindt Helene Zack, eigenaar van Praktijk Ruggespraak uit Blokker (www.praktijkruggespraak.nl), onverteerbaar. Zack heeft daar echter wat op gevonden; een Chillplek voor overprikkelde kinderen! Zij heeft haar Chillplek inmiddels al diverse keren en op diverse evenementen –met succces- geinitieerd. Telkens kreeg zij enorm veel positieve reacties en dat is de reden dat zij heeft besloten haar Chillplek opnieuw tijdens de Landbouwdag te realiseren. Helene Zack en haar Chillplek zijn dit jaar van 9.00 tot 17.00 uur te vinden op het terrein van het zwembad ’t Woudmeer aan de Weijver 4 in Opmeer.